EMIL NÄSINLINNA OY

Emil Näsinlinna Oy perustettiin vuonna 1928. Perustaja oli Emil Evert Näsinlinna (1885-1968).

T:mi Emil Näsinlinna muutettiin osakeyhtiöksi vuonna 1969. Toimitilat sijaitsevat Tampereella, Lamminpäässä. Katu oli alunperin Jussinkuja, myöhemmin se nimettiin Suonsivunkaduksi. Nykyinen osoitteemme on Suonsivunkatu 22.

Emil Näsinlinna Oy on toiminut samoissa tiloissa 86 vuotta. Toimitiloja laajennettiin 1960-luvulla ja vuonna 1967 valmistuivat tilat kokoonpanolle, valmisvarastolle ja toimistolle. Vuonna 1973 rakennettiin tilat puutyöosastolle ja vuonna 1984 valmistui valmisvarasto, toimisto, pesutilat ja tarvikevarasto.

Yrityksen tuotteisiin ovat alusta alkaen kuuluneet muurarin ja sementtimiehen työkalut. 1930- ja 1940-luvulla valmistettiin myös halkosahanteriä ja trasselia. Trasseli jäi pois tuotannosta sekä myöhemmin myös halkosahanterät moottorisahojen tultua markkinoille 1950-luvulla. Sotavuosina 1939-1944 toiminta oli vähäistä mm. raaka-ainepulan vuoksi. Myöhemmin tuotevalikoimaan lisättiin pääpiirteittäin kaikki muuraukseen, laatoitukseen, tasoitetyöhön ja pinnoitukseen tarvittavat työkalut. Tuotannossa oli ja on edelleenkin myös maalauksessa, tapetoinnissa ja lumenluonnissa tarvittavia työkaluja.

Nykyään tuotannossa on muurareiden ja sisustusrakentajien ammattityökaluja, jotka tehdään suurimmaksi osaksi käsityönä. Emil Näsinlinna Oy:n menestys on aina perustunut tuotteiden korkeaan laatuun.

Matti Näsinlinnan sanoin: ”Näsin-tuotteen ovat saaneet käyttäjänsä, rakennusmiehen luottamuksen”

historiakuva